Draadloze achteruitrijcamera

Met de storingsvrije digitale draadloze zenderset van SVEN maak je van ieder systeem eenvoudig een draadloze achteruitrijcamera set. De SVEN zenderset biedt altijd de best mogelijke draadloze verbinding, bekijk voor meer informatie onze video onderaan deze pagina!

Je kan eventueel bij de standaard achteruitrijcamera sets ook zelf een zender set toevoegen om elk camera systeem naar wens draadloos verbinding te laten maken. Waar noodzakelijk kan ook één camera draadloos worden gemaakt maar tegelijkertijd waar mogelijk worden gekozen voor het bekabeld aansluiten van overige camera(‘s). Wil je meer weten over de draadloze systemen klik dan op meer informatie en lees onderaan deze pagina verder.

Toont alle 6 resultaten

Achteruitrijcamera draadloos installeren

Een draadloze achteruitrijcamera installeren door gebruik te maken van een zender en ontvanger set is zeer eenvoudig. De zender en ontvanger vervangen de standaard kabel, deze sluit je dus aan waar je normaal de kabel aansluit. Vervolgens moet dan alleen nog een voedingskabeltje op de zender worden aangesloten om camera en zender van voeding te voorzien. De voeding dient, doordat de camera normaal gesproken via de bekabeling wordt gevoed, bij een draadloos systeem apart te worden voorzien. Het voedingskabeltje neemt deze functie dus over, deze sluit je bijvoorbeeld aan op de voertuigverlichting. Na het aansluiten van de zender hoeft de ontvanger alleen nog aan het juiste videokanaal te worden gekoppeld. Doordat de zenders vooraf gekoppeld zijn heb je dan ook direct beeld.

Combineren met bekabelde camera’s

Een draadloze camera aansluiten is dus zeker niet ingewikkeld. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat de voordelen van een bekabelde achteruitrijcamera, 100% zekerheid met uitzondering van een kabelbreuk, kan worden gecombineerd met het gemak van draadloos op moeilijk te bereiken plaatsen.

Storingsvrij beeld door digitale techniek

De SVEN digitale draadloze zenderset zelf is overigens ook 100% storingsvrij, dit betekend dat er in het beeld geen verstoring van andere signalen kan optreden. Dit komt doordat de beelden versleuteld worden doorgezonden met een sleutel die alleen bij zender en ontvanger bekend is.

Voordelen digitale ten opzichte van analoge techniek

Deze digitale draadloze oplossing is duurder dan analoog maar door problemen bij analoge techniek kiezen wij hier toch voor. Bij goedkopere analoge systemen worden de beelden namelijk ‘vrij’ verzonden en ontvangen binnen de 2,4 Ghz bandbreedte. Hoewel wij deze techniek in het verleden wel gebruikt hebben, zijn wij hier inmiddels door de toename in draadloze apparatuur volledig vanaf gestapt. Doordat er tien jaar geleden veel minder gebruik werd gemaakt van draadloze apparatuur waren de beelden ook analoog gewoon goed, tegenwoordig ligt ook de auto vol met bluetooth, digitale radio, wifi en andere draadloze apparatuur. Hierdoor geeft een analoge set de beelden alleen nog sporadisch en met zeer veel storing weer of zelfs helemaal niet weer.

Wanneer raden wij een draadloze achteruitrijcamera aan

Hoewel de huidige digitale draadloze oplossing dus zeer stabiel is kan er hiermee nog altijd net iets makkelijker iets mis gaan. Hiermee wordt toch een extra aansluitpunt op het voertuig en een extra stukje elektronica toegevoegd. Hoewel de zenders zeer robuust zijn is de kansen op problemen dan toch net iets groter dan bij een kabel. Wanneer een kabel wordt getrokken zal deze het beeld gewoon doorgegeven zolang de kabel intact blijft.

Draadloos is dus altijd mogelijk maar niet altijd de beste keuze, aan de hand van twee voorbeelden een korte uitleg wanneer wij voor bekabeld of juist voor draadloos zouden kiezen.

Draadloze achteruitrijcamera camper

Op een camper raden wij aan voor bekabeld te gaan, de 100% betrouwbaarheid van kabel is hier vaak te verkiezen boven de 99,99% betrouwbaarheid van draadloos. Op een camper kan namelijk over het algemeen gebruik worden gemaakt van kabelgoten voor het wegwerken van bekabeling. Hierdoor is het trekken van een kabel vaak goed te doen. Doordat je bijna €200-, bespaard door te kiezen voor een vaste kabel, worden eventuele hogere inbouwkosten ook grotendeels gecompenseerd. Daarom zouden wij in zo’n geval gewoon kiezen voor een 100% betrouwbaardere bekabelde verbinding. Een draadloze achteruitrijcamera op de camper is natuurlijk wel gewoon mogelijk en indien toch gewenst een prima alternatief.

Draadloze achteruitrijcamera caravan of vrachtwagen

Op een caravan, trailer of vrachtwagen is een draadloze achteruitrijcamera een logischer alternatief voor een kabel. Doordat de camera op een ander voertuig geplaatst wordt dan de monitor, kan een draadloze camera een uitkomst zijn. Daarbij komt dat het alternatief ook duurder is, de mooiste oplossing om dit bekabeld op te lossen is eventueel een spiraalkabel, het prijsverschil is dan nog ongeveer €100,-

Caravan of (paarden)trailer

Op een caravan is een spiraalkabel daarbij lastig te realiseren omdat deze niet alleen in de caravan maar ook in de auto ingebouwd zou moeten worden. Een draadloze camera voor de caravan of een draadloze camera voor de (paarden)trailer is dan dus een zeer goed alternatief. Een andere optie kan zijn om één lange kabel tot voorin de caravan/trailer te leggen en op het moment dat de caravan wordt aangekoppeld kan de kabel dan over de dissel tot de monitor worden geleid.

Vrachtwagen

Ook een draadloze achteruitrijcamera op de vrachtwagen kan een goede optie zijn, maar gezien het intensieve gebruik raden wij hiervoor een trailerspiraalkabel aan voor een optimale stabiliteit en levensduur van het systeem.

X