Alle grote merken tegen de scherpste prijs uit voorraad leverbaar!

088-144 21 21 Ma-Vr 8:30-17:00 (Vr 16:00)

Menu
iconheader01

DE LAAGSTE PRIJZEN

iconheader02

GRATIS VERZENDING

iconheader03

5 JAAR GARANTIE!

iconheader04

VERZENDING BINNEN ÉÉN WERKDAG

iconheader05

LEVERING UIT VOORRAAD

iconheader06

TELEFONISCH BEREIKBAAR

achteruitrijcamera draadloos

Draadloze achteruitrijcamera

Met de storingsvrije digitale draadloze zenderset van SVEN maak je van ieder systeem eenvoudig een draadloze achteruitrijcamera set. De SVEN zenderset biedt de best mogelijke draadloze verbinding. Groot voordeel hiervan is dat deze eenvoudig aan ieder systeem kan worden toegevoegd. Waar noodzakelijk kan een camera draadloos worden gemaakt maar tegelijkertijd kan waar mogelijk worden gekozen voor het bekabeld aansluiten van overige camera(‘s). Bekijk voor een uitgebreider overzicht van de voor en nadelen van een draadloos camerasysteem onze uitgebreide uitleg. Hieronder vind je een overzicht van de hoofdpunten hieruit.

Toont alle 8 resultaten

Zenders voor draadloze achteruitrijcamera installeren

Een draadloze achteruitrijcamera installeren door gebruik te maken van een zender en ontvanger set is zeer eenvoudig. De zender en ontvanger vervangen gewoon de kabel, deze sluit je dus aan waar je normaal de kabel aansluit. Vervolgens moet dan alleen nog een voedingskabeltje op de zender worden aangesloten om camera en zender van voeding te voorzien. Dit omdat de camera normaal gesproken via de bekabeling wordt gevoed. Het voedingskabeltje neemt deze functie dus over, deze sluit je bijvoorbeeld aan op de voertuigverlichting. Na het aansluiten van de zender hoeft de ontvanger alleen nog aan het juiste videokanaal te worden gekoppeld. Doordat de zenders vooraf gekoppeld zijn heb je dan ook direct beeld.

Combineren met bekabelde camera’s

Een draadloze achteruitrijcamera aansluiten is dus zeker niet ingewikkeld. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat de voordelen van bekabelde camera’s, 100% zekerheid met uitzondering van een kabelbreuk, kan worden gecombineerd met het gemak van draadloos op moeilijk te bereiken plaatsen.

Storingsvrij beeld door digitale techniek

De SVEN digitale draadloze zenderset is 100% storingsvrij, dit betekend dat er in het beeld geen verstoring van andere signalen kan optreden. Dit komt doordat de beelden versleuteld worden doorgezonden met een sleutel die alleen bij zender en ontvanger bekend is.

Voordelen digitale ten opzichte van analoge techniek

Deze digitale draadloze oplossing is duurder dan analoog maar door problemen bij analoge techniek kiezen wij hier toch voor. Bij goedkopere analoge systemen worden de beelden namelijk ‘vrij’ verzonden en ontvangen binnen de 2,4 Ghz bandbreedte. Hoewel wij deze techniek in het verleden wel gebruikt hebben, zijn wij hier inmiddels door de toename in draadloze apparatuur volledig vanaf gestapt. Doordat er tien jaar geleden veel minder gebruik werd gemaakt van draadloze apparatuur waren de beelden ook analoog gewoon goed, tegenwoordig ligt ook de auto vol met bluetooth, digitale radio, wifi en andere draadloze apparatuur. Hierdoor geeft een analoge set de beelden alleen nog met zeer veel storing weer of zelfs helemaal niet meer weer.

Wanneer raden wij een draadloze achteruitrijcamera aan

Hoewel de huidige digitale draadloze achteruitrijcamera oplossing dus zeer stabiel is kan er hiermee nog altijd net iets makkelijker iets mis gaan. Hiermee wordt toch een extra aansluitpunt op het voertuig en een extra stukje elektronica toegevoegd. Hoewel de zenders zeer robuust zijn is de kansen op problemen dan toch net iets groter dan bij een kabel. Wanneer een kabel wordt getrokken zal deze het beeld gewoon doorgegeven zolang de kabel intact blijft.

Draadloos is altijd mogelijk maar aan de hand van twee voorbeelden een korte uitleg wanneer wij voor bekabeld of juist voor draadloos zouden kiezen.

Draadloze achteruitrijcamera camper

Op een camper raden wij aan voor bekabeld te gaan, zoals aangegeven is de 100% betrouwbaarheid van kabel indien mogelijk te verkiezen boven de 99,99% betrouwbaarheid van draadloos. Op een camper kan gebruik worden gemaakt van kabelgoten die al aanwezig zijn voor het wegwerken van bestaande bekabeling. Een draadloze achteruitrijcamera is op de camper natuurlijk ook wel gewoon mogelijk. Doordat je bijna €200-, bespaard door te kiezen voor een vaste kabel, worden eventuele hogere inbouwkosten echter grotendeels gecompenseerd. Daarom zouden wij in zo’n geval gewoon kiezen voor een 100% betrouwbaardere bekabelde verbinding.

Draadloze achteruitrijcamera caravan of vrachtwagen

Op een caravan of vrachtwagen is een draadloze achteruitrijcamera een logischer alternatief voor bekabeld. Doordat de camera op een ander voertuig geplaatst wordt dan de monitor, kan een draadloze camera een uitkomst zijn. Daarbij komt dat het alternatief ook duurder is, de mooiste oplossing om dit bekabeld op te lossen is eventueel een spiraalkabel, het prijsverschil is dan nog ongeveer €100,-

Caravan

Op een caravan is een spiraalkabel daarbij lastig te realiseren omdat deze niet alleen in de caravan maar ook in de auto ingebouwd zou moeten worden. Hier is draadloos dus een zeer goed alternatief. Een tweede optie zou hier een camera met één lange kabel zijn die tot voorin de caravan wordt aangelegd, op het moment dat de caravan wordt aangekoppeld kan de kabel dan over de dissel tot de monitor worden geleid. Dit is dan een goedkoper en zeer stabiel alternatief.

Vrachtwagen

Voor een trekker oplegger combinatie is draadloos ook zeker een optie, maar gezien het intensieve gebruik raden wij hier toch een trailerspiraalkabel aan voor een optimale stabiliteit en levensduur van het systeem.

X