Boot camera

Hieronder vind je al onze camera oplossingen die geschikt zijn voor op de boot, want niet alleen voor rijdende voertuigen is extra zicht belangrijk ook voor boten is extra zicht vaak van groot belang. Hierdoor zie je altijd wat er achter je gebeurt. Daarnaast kan een camera worden gebruikt om plaatsen waar het zicht slecht is, goed in beeld te brengen.

De eisen voor een camera voor op een boot zijn vaak wel net iets anders dan op een rijdend voertuig. Hoewel de waterdichtheid van de camera’s altijd belangrijk is, is dit bij contact met zout of brak water nog belangrijker. Daarnaast is het kiezen voor de juiste camera kijkhoek bij boten veel belangrijker.

Resultaat 1–24 van de 38 resultaten wordt getoond

Waar kunnen camera’s worden geplaatst

Een camera kan op meerdere plekken op een boot worden gebruikt, niet alleen voor zicht achteruit maar op elke plek waar een beter zicht gewenst is. Er kan worden gekozen voor camera’s aan de zijkanten voor beter zicht bij het aanmeren of het veilig passeren van andere boten in smallere vaargeulen. Een camera aan de voorzijde voor het veilig binnenvaren van een sluis. Of camera’s rondom zodat op één scherm de gehele omgeving van de boot goed in beeld kan worden gebracht.

Er kan ook worden gekozen voor een combinatie van functies, op al onze monitoren kunnen minimaal 2 camera’s worden aangesloten. Wanneer wordt gekozen voor een quad scherm kunnen maximaal 4 camera’s worden weergegeven en is het mogelijk deze gelijktijdig in beeld te brengen.

Waterdichtheid achteruitkijkcamera

Voor boten raden wij aan te kiezen voor IP69k geteste camera’s, dit is de hoogst mogelijke waterdichtheidsgraad. Dit zijn camera’s die onder de meest extreme weersomstandigheden waterdicht blijven. Ook wanneer golven op de camera neerslaan of de camera in contact komt met zout of brak water, komt er geen vocht in. Al onze camera’s zijn overigens IP68 waterdicht, wanneer de camera’s niet in aanraking met zout en golven komen voldoet dit ook. Een uitgebreidere uitleg met betrekking tot de waterdichtheid vind je eventueel op onze achteruitrijcamera informatiepagina.

Voor de monitor is het echter wel altijd belangrijk dat deze droog geplaatst kan worden, deze zijn alleen spat waterdicht. Plaats de monitor dus binnen of voorzie deze wanneer deze buiten wordt geplaatst van een waterdichte bescherming.

Kijkhoek camera op een boot

Bij het kiezen van een achteruitkijkcamera voor een boot is het belangrijk vooraf te bepalen wat je wilt kunnen zien en welke kijkhoek hiervoor geschikt is. Dit is natuurlijk niet anders dan op een rijdend voertuig maar hiervoor zijn de camera’s reeds standaard geoptimaliseerd. De kijkhoek van onze achterzicht, zij zicht en dode hoek camera’s zijn standaard geschikt voor het beste zicht op een rijdend voertuig.

Afhankelijk van de functie kan de optimale kijkhoek op een boot sterk afwijken. Over het algemeen is het zo dat je een kleinere kijkhoek zult willen hebben omdat de afstanden groter zijn. Met een kleinere kijkhoek zorg je er dan voor dat een andere boot sneller en groter in beeld komt. Wanneer de camera een te grote kijkhoek heeft zie je een andere boot mogelijk te laat, doordat deze te klein/laat in beeld komt. Bij het binnenvaren van een sluis daarentegen is bijvoorbeeld een breder zicht nodig omdat je de hele breedte wilt kunnen zien en kan juist een extra grote kijkhoek zoals optioneel beschikbaar op de A4 camera of standaard aanwezig op de A2 camera gewenst zijn. Een uitgebreidere uitleg met betrekking tot de kijkhoek van een camera vind je eventueel op onze achteruitrijcamera informatiepagina.

X