Boot camera

Hieronder vind je al onze camera oplossingen die geschikt zijn voor op de boot, ook voor schepen is extra zicht via een camera vaak van groot belang. Hierdoor zie je altijd wat er achter je gebeurt. Daarnaast kan een camera worden gebruikt om plaatsen waarop het zicht slecht is vanaf de stuurpositie, goed in beeld te brengen.

De eisen voor een camera voor op een boot zijn vaak anders dan op een rijdend voertuig waarop een groot deel van ons assortiment is ingesteld. Hoewel de waterdichtheid van de camera’s altijd belangrijk is, is dit bij contact met zout of brak water nog belangrijker. Daarnaast is het kiezen voor de juiste camera kijkhoek bij boten veel belangrijker.

Resultaat 1–24 van de 41 resultaten wordt getoond

Waar kunnen camera’s worden geplaatst

Een camera kan op meerdere plekken op een boot worden gebruikt, niet alleen voor zicht achteruit maar op elke plek waar een beter zicht gewenst is. Er kan worden gekozen voor camera’s aan de zijkanten voor beter zicht bij het aanmeren of het veilig passeren van andere boten in smallere vaargeulen. Een camera aan de voorzijde voor het veilig binnenvaren van een sluis. Of camera’s rondom zodat op één scherm de gehele omgeving van de boot goed in beeld kan worden gebracht.

Er kan ook worden gekozen voor een combinatie van functies, op al onze monitoren kunnen minimaal 2 camera’s worden aangesloten. Wanneer wordt gekozen voor een quad scherm kunnen maximaal 4 camera’s worden weergegeven en is het mogelijk deze gelijktijdig in beeld te brengen.

Waterdichtheid camera

Voor boten raden wij aan te kiezen voor IP69k geteste camera’s, dit is de hoogst mogelijke waterdichtheidsgraad. Dit zijn camera’s die onder de meest extreme weersomstandigheden waterdicht blijven. Ook wanneer golven op de camera neerslaan of de camera in contact komt met zout of brak water, komt er geen vocht in. Al onze camera’s zijn overigens IP68 waterdicht, wanneer de camera’s niet in aanraking met zout en golven komen voldoet dit ook.

Voor de meeste monitoren is het echter wel altijd belangrijk dat deze droog geplaatst kan worden, deze zijn vaak alleen spat waterdicht. Plaats de monitor dus binnen of voorzie deze wanneer deze buiten wordt geplaatst van een waterdichte bescherming. Of kies voor een speciale waterdichte monitor wanneer dit niet mogelijk is.

Kijkhoek camera op een boot

Bij het kiezen van een camera voor een boot is het belangrijk vooraf te bepalen wat je wilt kunnen zien en welke kijkhoek hiervoor geschikt is. Afhankelijk van het doel van de camera kan de optimale kijkhoek op een boot sterk verschillen. Over het algemeen is het zo dat je een kleinere kijkhoek zult willen hebben omdat de afstanden groter zijn. Met een kleinere kijkhoek zorg je er dan voor dat een andere boot sneller en groter in beeld komt. Wanneer de camera een te grote kijkhoek heeft zie je een andere boot mogelijk te laat, doordat deze te klein in beeld komt en daardoor pas laat op zal vallen. Bij het binnenvaren van een sluis daarentegen is bijvoorbeeld een breder zicht nodig omdat je de hele breedte wilt kunnen zien en wil je juist een extra grote kijkhoek. Bij de SVEN A4 camera heb je de ruimste keus in verschillende kijkhoeken en deze is ook IP69k getest en daarmee zeer geschikt voor op boten.

X