Losse Achteruitrijcamera

Hier vind je de beste losse achteruitrijcamera voor iedere plaats op elk voertuig! Deze kunnen worden aangesloten op een al aanwezige monitor met een vrije video aansluiting of op een van achteruitrijcamera monitoren. Of kijk bij achteruitrijcamera sets voor reeds door ons voor jou samengestelde combinaties

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een losse achteruitrijcamera? Klik op meer informatie voor een overzicht van de belangrijkste punten.

Pagina 1 van 2 (ga naar pagina 2)

Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

Aansluiten op een bestaande monitor

Wanneer je alleen een losse achteruitrijcamera aankoopt om deze aan te sluiten op een bestaand systeem, let er dan op dat de camera over dezelfde connector beschikt, of bestel een verloopkabel mee om deze gemakkelijk te kunnen aansluiten.

Wanneer op een standaard navigatie systeem met video ingang moet worden aangesloten is in de meeste gevallen hierop een RCA tulp video ingang voor beschikbaar en kun je hierop aansluiten met de RCA naar 4 Pin verloopkabel.

Belangrijke camerafuncties

Bij de keuze voor de camera zijn er verschillende dingen waar je op moet letten, hier vind je onze uitgebreide uitleg over achteruitrijcamera’s. Belangrijke punten zijn de kijkhoek van de cameralens, stof- en waterdichtheid, nachtzicht, microfoon, beeldspiegeling en camera verwarming.

Voor de cameralens is het samengevat zo dat het van belang is te bepalen wat je wilt kunnen zien. Moet iets op grote afstand in het beeld gebracht worden dan is een kleine hoek vaak beter. Bij een te grote kijkhoek zou je dan een veel te breed beeld krijgen waarop hetgeen je eigenlijk wilt zien niet of nauwelijks meer te onderscheiden is. Voor een kleine afstand geldt dit vaak andersom neem je dan een te kleine kijkhoek dan zie je dingen niet die je wel zou moeten zien omdat dit buiten het zicht van de camera valt. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, denk aan een machine waar dichtbij maar in groot detail iets bekeken moet kunnen worden, dan kan een kleine kijkhoek ondanks de korte afstand toch noodzakelijk zijn.

De stof- en waterdichtheid van de camera is een belangrijk aspect doordat de camera buiten wordt geplaatst. Alle camera’s zijn voorzien van een IP waarde waarmee de dichtheid wordt aangegeven. Deze bestaat uit 2 cijfers de eerste staat voor de stof dichtheid, doordat alle camera’s stofdicht zijn staat hier altijd een 6. Het tweede cijfer is belangrijker om op te letten dit loopt van 0 t/m 9 waarbij de 9 voor de beste waterdichtheid staat.

Om ook ’s nachts een goed beeld te kunnen geven zijn de meeste camera’s voorzien van infrarood LED’s. Kies dus voor een camera met nachtzicht wanneer het voertuig ook ’s nachts wordt gebruikt, zeker als er op het voertuig zelf beperkt licht aanwezig is.

Het beeld van de meeste camera’s is standaard gespiegeld, omdat dit het beeld weergeeft zoals je het normaal ook in de spiegel zou zien. Dit is het meest natuurlijk wanneer de camera wordt gebruikt om een spiegel te vervangen. Wil je zelf kunnen bepalen of beelden gespiegeld of ‘normaal’ moeten worden weergegeven dan raden wij een SVEN systeem aan.

Verschillende camera’s zijn voorzien van een microfoon om het geluid nabij de camera op de monitor te kunnen horen. Kies je voor een achteruitrijcamera met geluid, let dan wel op dat je in dat geval ook een monitor nodig hebt die de geluiden ook kan doorgeven.

Voor gebruik onder koude omstandigheden zijn er camera’s beschikbaar die voorzien zijn van cameraverwarming om condensvorming tegen te gaan en zo onder alle omstandigheden een goed beeld te garanderen.

Plaatsing van de camera

Naast de plaatsing van de camera is ook behuizing van de camera belangrijk om mee te nemen bij de keuze. Voor bestelbussen zijn er bijvoorbeeld speciale bestelbus camera’s die in het derde remlicht kunnen worden gezet waardoor deze gelijk netjes worden weggewerkt. Voor vrachtwagens zijn er camera’s die op een special bracket aan de spiegel kunnen worden bevestigd. Daarnaast zijn de verschillende losse achteruitrijcamera’s door hun eigenschappen en behuizing special ontworpen voor bepaalde plaatsen op het voertuig. Hierbij kun je dan denken aan een speciale bestelbuscamera, zijcamera, dode hoek camera, dubbele achteruitrijcamera, mini camera of een camera voor het derde remlicht van een specifieke bestelbus.

Afhankelijk van de functie en van de camera en het voertuig waarop deze geplaatst moet gaan worden zijn er dus vele verschillende opties om voor een optimaal beeld te zorgen.

X