vrachtwagen

Achteruitrijcamera Vrachtwagen

Gebruik een camera op de vrachtwagen voor goed front, zij of achterzicht om zo de veiligheid te vergroten en eventueel aan de wettelijke eisen met betrekking tot het zicht in de dode hoek van het voertuig te voldoen. Voor iedere functie hebben wij speciale camera’s beschikbaar die qua montage en kijkhoek speciaal geschikt zijn voor die functie.

Naast het gebruik van een spiegel/camera in de dode hoek en voor frontzicht is verder zicht in Europa (nog) niet wettelijk verplicht. Desondanks biedt een uitgebreider vrachtwagen camerasysteem grote voordelen met betrekking tot de veiligheid. Hierdoor kan schade en daarmee stilstand van de vrachtwagen worden voorkomen. Hierbij kan naast een dode hoek camera / frontzichtcamera worden gedacht aan een camera op de positie van de spiegels en/of achterop de oplegger.

Resultaat 1–24 van de 32 resultaten wordt getoond

Achteruitrijcamera dode hoek vrachtwagen

Goed zicht in de dode hoek van de vrachtwagen is wettelijk verplicht, dit gebeurt vaak door middel van een spiegel. Het is echter ook toegestaan en veiliger om hiervoor een dode hoek achteruitrijcamera vrachtwagen te combineren met een monitor. Deze bal camera kan hoog op de cabine worden geplaatst om volledig zicht in de dode hoek te geven. Daarnaast kan de camera eventueel met behulp van een speciale spiegelmontage ook eenvoudig op de buis van de spiegel worden gemonteerd.

Frontzichtcamera

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een om het frontzicht probleem op te lossen bij afslaan, dan moet deze wanneer de snelheid onder 30km/u komt altijd aan staan. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van een speedswitch zodat de camera automatisch inschakelt onder de 30 kilometer per uur. Deze kan bij de dode hoek systemen eenvoudig optioneel worden toegevoegd. Dit is het zowel geval bij het systeem met alleen de frontcamera als bij het systeem met achterzicht en frontcamera

Volledig achteruitrijcamera vrachtwagen camerasysteem

Door aan de dode hoek / frontcamera ook camera’s aan beide zijkanten en een achterzicht camera toe te voegen creëer je een volledig vrachtwagen camerasysteem. Zo’n systeem kan met behulp van bijvoorbeeld een 9″ quad monitor  gewoon op één monitor worden weergegeven. Op de monitor heb je dan in één oogopslag een compleet beeld rondom het voertuig.

Zij camera vrachtwagen

Voor op de zijkant beschikken wij over meerdere mooie oplossingen. Als eerste kan gebruik worden gemaakt van een speciale zijcamera die op de zijkant van de cabine wordt gemonteerd. Hiervoor kan eventueel ook gebruik worden gemaakt van de balcamera. Deze balcamera kan eventueel ook door middel van een spiegelmontage steun ook weer op de spiegel worden gemonteerd.

Achterzicht camera vrachtwagen

Voor het achterzicht raden wij een standaard camera aan zoals de A4 SVEN Professional, maar hier is iedere andere opbouwcamera ook mogelijk. Voor een trekker oplegger combinatie hebben wij voor de doorvoer de speciale trailer spiraalkabel beschikbaar.

Niet alle systemen werken op 24 Volt

Tevens is het belangrijk er rekening mee te houden dat niet alle modellen ook op 24 Volt kunnen opereren. Alle systemen die wij in deze sectie hebben uitgelicht zijn wel geschikt om zowel op 12 als 24 Volt systemen aan te sluiten.

Zelf het ideale systeem samenstellen

Kijk voor het samenstellen van een volledig systeem voor de vrachtwagen hier.

Of kijk hieronder, hier vind je de door ons aanbevolen complete systemen, camera’s en kabel oplossingen.

X