Alle grote merken tegen de scherpste prijs uit voorraad leverbaar!

088-144 21 21 Ma-Vr 8:30-17:00 (Vr 16:00)

Menu
iconheader01

DE LAAGSTE PRIJZEN

iconheader02

GRATIS VERZENDING

iconheader03

5 JAAR GARANTIE!

iconheader04

VERZENDING BINNEN ÉÉN WERKDAG

iconheader05

LEVERING UIT VOORRAAD

iconheader06

TELEFONISCH BEREIKBAAR

VZ-51 actie achteruitrijcamera set met Opel Vivaro bestelbuscamera

349.00 199.00


Op voorraad
Gratis Verzending

Monitor *

Kabel kiezen *

Vivaro Serie *

Product price
Optie(s) totaal:
Totaal:
3 reviews over dit artikel
4.67 / 5

Achteruitrijcamera Opel Vivaro


De Achteruitrijcamera Opel Vivaro is geschikt voor MY18 en Irmscher bestelbussen en voor Combi (innovation) en Tourer personenvervoer modellen vanaf 2014 tot nu. Met deze set voeg je eenvoudig een camera toe aan de Vivaro zonder hiervoor te hoeven boren in de carrosserie. Hierdoor is er ook geen risico dat de Vivaro op de boorpunten kan gaan lekken. Ook de locatie is voordelig ten opzichte van een opbouw camera doordat deze het voertuig hier niet verhoogd. Daardoor is er geen beschadigingsrisico in bijvoorbeeld een garage of carport door een hogere doorrijhoogte.

Voor de Opel Vivaro A modellen (2001-2014) hebben wij 1 model, deze bevat 1 cameralens en past in de plaats van het derde remlicht.

De camera voor de Opel Vivaro B modellen (2014-2019) hebben wij in twee varianten:

 • Type 1: Het standaard model met 1 cameralens die naar beneden gericht is voor optimaal zicht bij achteruitrijden/inparkeren.
 • Type 2: Een dubbele lens model waarbij 1 cameralens wordt gericht kort achter de bus en een tweede op het achteropkomend verkeer. De meegeleverde monitor is speciaal geschikt voor het aansluiten van twee camera’s. De naar achter gerichte camera zal standaard ingeschakeld zijn tijdens het rijden en de monitor zal automatisch omschakelen naar de camera achter de bus bij achteruitrijden/inparkeren.

Voor de Opel Vivaro C modellen (2019-heden) hebben wij 1 model, deze bevat 1 cameralens en past in de plaats van het derde remlicht.

De locatie van het Vivaro remlicht is ideaal voor het toevoegen van een camera, doordat deze hoog is geplaatst. De kijkhoek van 170 graden zorgt ervoor dat er een groot gebied achter de bus in beeld kan worden gebracht. De achteruitrijcamera Opel Vivaro is daardoor ideaal voor goed zicht bij inparkeren, filerijden en achteruitrijden om zo de veiligheid te vergroten en het risico op ongelukken te verkleinen.

De camera is voorzien van een Sony CCD groothoeklens voor de beste beelden en een IP68 keuring voor uitstekende waterdichtheid. Tevens zijn de beelden ook ‘s nachts altijd helder door de 6 infrarood leds. Verder is alle bekabeling voorzien van 4 pin schroef connectoren voor een storingsvrije beeld doorgifte.

De set wordt geleverd met een 7 inch LCD scherm om de beelden helder weer te geven. Deze monitor is voorzien van achtergrond verlichting voor goed beeld ‘s avonds en ‘s nachts. Wil je een tweede camera aansluiten? Dat kan eventueel gewoon op dezelfde monitor waarbij ook automatisch schakelen bij achteruitrijden mogelijk is.

Alternatieven

Losse Opel Vivaro camera – Wanneer je geen monitor hebt maar wil aansluiten op een al aanwezige monitor.

Universele bestelbuscamera set – Deze set kan op alle Opel Vivaro modellen en is dus ook geschikt voor modellen zonder remlicht.

7″ LCD-kleurenmonitor

 • Automatische inschakeling bij bv achteruitrijden
 • Automatische dag-nacht omschakeling
 • Gespiegeld of werkelijk camerabeeld
 • 384.000 pixels
 • Twee camera-ingangen
 • Voeding: DC 12V

De Opel Vivaro camera (deze monteer je ipv het remlicht)

 • SONY CCD Lens
 • 480 TV Lines
 • 500x 582 (PAL)
 • Beeldsysteem: PAL
 • 8 Meter infrarood nachtzicht
 • Lenshoek: >170°
 • Impact bescherming: 10g
 • Waterdichtheid: IP68
 • 4 Pin Schroef connector
 • Voeding: DC 12V

Achteruitrijcamera Opel Vivaro Inbouwen

Zelf inbouwen is voor veel mensen goed zelf te doen, laat je het liever doen dan kan een lokale garage dit zeker. Onderstaand een beknopte uitleg.

Het monteren van het systeem bestaat uit 3 delen, als eerste de camera. Om de camera aan te sluiten verwijder je het bestaande remlicht en plaats je de camera hierop terug. Vervolgens sluit je hierop het tweede onderdeel de verlengkabel aan en leidt je deze naar voren toe. De bekabeling dient vervolgens in het voertuig te worden weggewerkt, in de meeste gevallen kan hiervoor gebruik worden gemaakt van reeds in het voertuig aanwezige kabelgoten. Als laatste moet de monitor en daarmee het systeem aan het voertuig worden verbonden. Hiervoor is bij de monitor een kabelboom aanwezig die met behulp van de voeding(rood) en massa (zwart) op het systeem moet worden aangesloten. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de sigarettenaansteker (met behulp van een omvormer) of om alles helemaal netjes weg te werken kan de verbinding in het dashboard worden gemaakt. In het laatste geval kan in het dashboard ook (optioneel) de puls draad (groen) aan de achteruit worden verbonden, de monitor zal dan automatisch inschakelen bij achteruit rijden. Nadat de kabelboom is aangesloten op het voertuig kunnen camera (via de verlengkabel) en monitor hierop worden aangesloten en is het systeem gebruiksklaar.

Customer reviews

Beoordeeld met 4.6666666666667 uit 5 sterren
3 beoordelingen
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

3 reviews for VZ-51 actie achteruitrijcamera set met Opel Vivaro bestelbuscamera

Beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten