VZ-51 actie achteruitrijcamera set met Mercedes Benz Sprinter bestelbuscamera

199.00


Op voorraad
Gratis Verzending

Camera Type *

Kabel kiezen *

Product basisprijs: 199.00
Totaal opties:
Totaal:
3 reviews over dit artikel
5.00 / 5

Achteruitrijcamera Mercedes Sprinter


De achteruitrijcamera Mercedes Sprinter is geschikt voor gesloten bestelwagen, dubbelcabine en combi modellen vanaf 2007 tot heden. Deze camera kan nagenoeg onzichtbaar in het derde remlicht worden weggewerkt doordat de camera in een derde remlicht is verwerkt waarbij het originele remlicht dus kan worden weggehaald en de camera zijn functie overneemt. Hierdoor wordt er dus eenvoudig een camera toegevoegd aan het voertuig. Daarbij zorgt een afdichtingsrubber tussen de camera en de carrosserie ervoor dat het voertuig 100% waterdicht blijft. Doordat er geen gaten hoeven te worden geboord (en afgekit) blijft de Sprinter mooi strak en verliest deze geen waarde. De locatie van de camera onder de daklijn zorgt er tevens voor dat er geen verhoogd risico op beschadiging ontstaat bij het binnenrijden van bijvoorbeeld een garage of carport.

De hoge locatie van het remlicht op de sprinter zorgt ervoor dat de camera hiervandaan een uitstekend overzicht kan geven. De zeer ruime 170 graden kijkhoek zorgt ervoor dat de camera zowel recht achter de bumper als wat verder naar achter een prima zicht geeft. De achteruitrijcamera Mercedes Sprinter is daardoor perfect voor het verbeteren van het zicht bij parkeren, achteruitrijden en filerijden. De camera zorgt voor meer veiligheid voor jezelf en andere weggebruikers.

De zeer robuuste hoogwaardige lens in deze camera zorgt voor perfecte beeldkwaliteit. Waarbij de camera bovendien IP68 waterbestendig is waardoor vocht nooit een probleem zal zijn. De hoge kwaliteit schroef connector op de kabel zorgt er tot slot voor dat de verbinding altijd stabiel blijft.

De 7″ of 5″ LCD kleuren monitor zorgt voor een haarscherpe doorgifte van het camerabeeld. Deze monitor zal bijpassend in CVBS of HD worden geleverd bij de gekozen camera voor optimale beeldkwaliteit.  De monitor is ook voorzien van achtergrond verlichting waardoor de beelden overdag en in het donker even goed te zien zullen zijn. Wanneer je naast de remlicht camera een tweede camera wilt gebruiken dan kan deze ook nog op deze monitor worden aangesloten. Verder kan door gebruik te maken van de trigger op de kabelboom één camera op de achteruit worden geschakeld, de monitor schakelt deze camera dan automatisch in bij achteruitrijden.

Opties

Wij hebben deze camera in drie varianten beschikbaar:

Type 1 (standaard): Deze is geschikt voor Sprinter busjes met een (zo goed als) vlakke achterkant, hierop is de camera zo onopvallend mogelijk weggewerkt waardoor deze slechts 2 a 3 cm uitsteekt. Dit is wat ons betreft de mooiste oplossing.

Type 2 (verlengde camera)(Beschikbaar in HD en SD/CVBS): Deze is geschikt voor Sprinter busjes met een afgeronde achterkant, door de ronding in de bus kijk je met de standaard camera (deels)tegen de bus aan. Doordat de camera iets verder uitsteekt (+-7cm) breng je ook nu de hele achterkant van de bus in beeld. Bijvoorbeeld belangrijk om bij een bus met afgeronde achterzijde de trekhaak te kunnen zien. Deze camera is ook bij te stellen zodat je zelf vrijer het optimale zichtveld kunt bepalen.

Type 3 (dubbele camera)(Beschikbaar in HD en SD/CVBS): Het dubbele lens model beschikt over 1 lens die kort achter de bus wordt gericht en een tweede lens voor zicht op het achteropkomend verkeer. De monitor is speciaal geschikt voor het aansluiten van twee camera’s(lenzen). De naar achter gerichte cameralens zal standaard ingeschakeld zijn tijdens het rijden en de monitor zal automatisch omschakelen naar de andere cameralens voor zicht achter de bus bij achteruitrijden/inparkeren.

Alternatieven

Alleen de camera nodig om aan te sluiten op een bestaande monitor? De losse achteruitrijcamera Sprinter vind je hier.

Heb je een sprinter ouder dan 2007? De universele bestelbuscamera set kan altijd!

Voor chassis cabine modellen is een camera die naar achteren richt vaak beter geschikt. Hierop raden wij dan de Actie basis set of de SVEN Pro Set aan.

SPECIFICATIES AFHANKELIJK VAN GEKOZEN OPTIES
7″ LCD-kleurenmonitor

 • Automatische inschakeling bijvoorbeeld bij achteruitrijden
 • Automatische dag-nacht omschakeling
 • Gespiegeld of werkelijk camerabeeld
 • 384.000 (CVBS) 614.000 (HD) pixels
 • Twee camera-ingangen
 • (HD model) Rasterbelijning/Afstandslijnen

Mercedes Benz Sprinter bestelbus camera

 • 720P CMOS premium 5* kleuren lens
 • Resolutie: 720P
 • 1280 x 720 pixels (PAL)
 • Systeem: PAL
 • Kijkhoek: >170°
 • Voedingsspanning: DC12V ± 10%
 • Temperatuur bereik: -20°~75° C Rh95%
 • Minimale verlichting: 0.0Lux
 • Aansluiting: 4p schroefconnector + voeding
 • Waterdichtheid: IP69

Achteruitrijcamera Mercedes Sprinter Inbouwen

Inbouwen is wanneer je redelijk handig bent ook goed zelf te doen. Laat je het graag aan een professional over? Een lokale garage moet dit bijvoorbeeld zeker kunnen. Hieronder een korte uitleg van de voor inbouw te volgen stappen.

Haal het originele remlicht uit de Sprinter, hiervoor in de plaats monteer je de remlicht camera. De voeding voor de verlichting sluit je vervolgens aan op het voertuig op de oude aansluiting van het remlicht. Hierna kan de kabel worden aangesloten op de camera en naar voren worden getrokken, voor het wegwerken van de kabel kan vaak gebruik worden gemaakt van de bestaande kabel goten. Na het wegwerken van de bekabeling kan de monitor op de Sprinter worden aangesloten. Hiervoor sluit je de kabelboom aan, dit kan via een omvormer op de sigaretten aansteker of netjes rechtstreeks op het systeem via het dashboard. Deze laatste optie heeft de voorkeur, voordeel hiervan is dan tevens dat een aansluiting gemaakt kan worden met de achteruit van de Sprinter om de camera (optioneel) automatisch in te laten schakelen bij achteruit rijden. Let in dat geval op dat deze schakeling camera 2 activeert, sluit de camera dan dus wel aan op kanaal 2. Nu de kabelboom is aangesloten op het voertuig hoef je alleen de kabel vanaf de camera en die vanaf de monitor te verbinden en het systeem is gebruiksklaar.

 

Customer reviews

Beoordeeld met 5 uit 5 sterren
3 beoordelingen
4 sterren 0
3 sterren 0
2 sterren 0
1 ster 0

3 reviews for VZ-51 actie achteruitrijcamera set met Mercedes Benz Sprinter bestelbuscamera

Beoordeling toevoegen

Gerelateerde producten

X