Achteruitrijcamera monitor

Hier vind je voor ieder systeem de ideale achteruitrijcamera monitor! Voor systemen met één of meerdere camera’s, met mogelijkheden om de camera’s gelijktijdig (split/quad screen) in beeld te brengen en met tal van andere functies. Je vindt hier zowel schermen geschikt voor HD camera’s maar ook werken met standaard(CVBS) camera modellen als modellen die alleen geschikt zijn voor standaard camera’s.

Uiteraard bieden wij ook losse achteruitrijcamera’s aan die je naar wens met onderstaande monitoren kunt combineren of kun je bij ons verschillende mooie reeds voor je samengestelde achteruitrijcamera sets vinden.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een achteruitrijcamera monitor? Klik op meer informatie voor een overzicht van de belangrijkste punten.

Toont alle 20 resultaten

Achteruitrijcamera monitor opties

Een speciale achteruitrij monitor biedt verschillende voordelen ten opzichte van het aansluiten op een bestaande voertuig/navigatie monitor. Allereerst zorgt dit er natuurlijk voor dat een andere monitor gewoon voor zijn andere taken gebruikt kan worden. Daarnaast is de functionaliteit van een achteruitrijcamera monitor ook vaak een stuk uitgebreider. Tevens hebben wij voor toepassingen buiten in een open cabine speciale waterdichte monitoren. Belangrijke extra functies zijn verder bijvoorbeeld, de mogelijkheid aan te sluiten op 24 Volt, extra video kanalen, split/quad mogelijkheden, automatische schakeldraden, beeldspiegeling en raster belijning. Gebruik eventueel de filter ‘monitor functies’ hiernaast om verder te selcteren op de gewenste mogelijkheden. Hieronder lichten wij verder toe wat de verschillende opties inhouden.

Voordeel extra video kanalen

Doordat de monitoren altijd over twee, drie of vier video kanalen beschikken, kunnen op één monitor meerdere zichtoplossingen worden gecombineerd. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld een dode hoek camera en een tweede camera achter het voertuig eenvoudig op één monitor worden gecombineerd.

Splitsen van de beelden

Wanneer wordt gekozen voor een quad monitor kunnen de verschillende camera’s ook gelijktijdig worden weergegeven. Hiervoor is bij de quad modellen de mogelijkheid 1, 2, 3 of 4 camera’s gelijktijdig in beeld te brengen.

Trigger draden

Naast de splits mogelijkheden om de beelden gelijktijdig te tonen kan ook worden gewerkt met pulsdraden. Wanneer de pulsdraden worden gebruikt dan zal de monitor op het moment dat hier een signaal op binnen komt automatisch schakelen naar het bijbehorende kanaal. Op deze manier kan bijvoorbeeld automatisch naar de camera achter het voertuig geschakeld worden bij het inparkeren, wanneer het voertuig in zijn achteruit staat. Hierna zal de monitor ook weer gewoon automatisch terugschakelen naar de standaard camera.

Beeldspiegeling

Bij alle professionele 24 volt modellen, is het mogelijk per camera te kiezen of de beelden gespiegeld moeten worden weergegeven. Camera’s zijn vaak standaard gespiegeld, dit is het meest praktisch wanneer de spiegel wordt vervangen. Indien dit bij een camera niet het geval is, of wanneer de camera bijvoorbeeld voor frontzicht wordt gebruikt, is het handig deze te kunnen spiegelen via de monitor.

Raster belijning

Ook raster belijning is bij de professionele modellen standaard aanwezig. Dit houdt in dat er, bij achteruitrijden parkeerlijnen in beeld komen die helpen bij de afstandsbepaling. Dit is dan via het menu in- en uit te schakelen.

Bovenstaande is een overzicht van de monitor opties die voor de meeste mensen het belangrijk zullen zijn. Bij andere specifieke wensen of vragen kun je altijd even contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden.

X