Alle grote merken tegen de scherpste prijs uit voorraad leverbaar!

088-144 21 21 Ma-Vr 8:30-17:00 (Vr 16:00)

iconheader01

DE LAAGSTE PRIJZEN

iconheader02

GRATIS VERZENDING

iconheader03

5 JAAR GARANTIE!

iconheader04

VERZENDING BINNEN ÉÉN WERKDAG

iconheader05

LEVERING UIT VOORRAAD

iconheader06

TELEFONISCH BEREIKBAAR

Achteruitrijcamera inbouwen en aansluiten

Een achteruitrijcamera inbouwen is niet ingewikkeld en kunt u in de meeste gevallen gewoon zelf. Hiervoor plaats je de monitor en camera op de gewenste locatie in en op het voertuig en werk je de bekabeling netjes weg. Ook een achteruitrijcamera aansluiten op de elektrische bekabeling van het voertuig is over het algemeen niet ingewikkeld. U kunt u het systeem op verschillende plaatsen op de bekabeling aansluiten. De makkelijkste optie is om gebruik te maken van de sigarettenaansteker. Maar ook aansluiten op de bekabeling van het voertuig is voor de meeste mensen gewoon zeer goed zelf uit te voeren.

 

Achteruitrijcamera inbouwenAchteruitrijcamera inbouwen bestelbussen

De achteruitrijcamerawinkel levert alleen losse monitoren, camera's, volledige systemen en accessoires. De installatie voeren wij niet zelf uit, wel kan eventueel bij alle SVEN systemen gebruik gemaakt worden van de SVEN premium inbouwservice. Alle systemen zijn tegenwoordig echter vrij eenvoudig zelf te monteren en vragen geen uitgebreide technische kennis. De camera die vaak aan de achterkant van het voertuig gemonteerd wordt, heeft geen extra voeding nodig maar verkrijgt de voeding door de kabel die van voor in het voertuig (bij de monitor) naar achteren loopt. De kleuren LCD monitor heeft alleen voeding nodig, meestal is dit 12V of bij zwaardere voertuigen 24V. De voeding is zeer eenvoudig te verkrijgen achter het dashboard. Bij de systemen wordt een handleiding meegeleverd met additionele informatie.

 

De achteruitrijcamera monteren op het voertuig

Bij de montage van de camera is het van belang de juiste positie te bepalen. De functie van de camera zal de positie soms deels of helemaal bepalen. Dit is bijvoorbeeld zo wanneer wordt gekozen voor een achteruitrijcamera aansluiten op achteruitrijlicht. Zogeheten derde remlicht camera's worden namelijk geplaatst op de plaats van het derde remlicht, deze neemt de functie van dit derde remlicht over en voegt er een camera aan toe. Tevens zijn er camera's waarbij met de vorm en/of kijkhoek rekening gehouden moet worden bij de plaatsing. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan een bestelbuscamera die normaal gesproken achterop het dak wordt geplaatst.

 

 

Onze bestseller en tevens het als beste geteste systeem

 

De Sven 7″ Professional achteruitrijcamera set

beste keuze sven pro set

 • Het best verkochte systeem op de achteruitrijcamerawinkel
 • Tevens als beste getest op kwaliteit en functionaliteit
 • Zeer hoge robuuste kwaliteit van het premium merk SVEN
 • Professionele 7" LCD TFT kleurenmonitor met DVD ingang
 • Inclusief afstandslijnen voor afstand meten zonder sensoren
 • Kleuren CCD-camera (PAL/NTSC) met 4 High intensity leds voor 15 meter nachtzicht
 • Sharp lens met grote openingshoek (120° diagonaal), optioneel verkrijgbaar in 69°, 92° en 150°
 • Stabiele, waterdichte (IP69K) aluminium behuizing met stalen beschermkap
 • Automatische dag-nacht omschakeling
 • Optioneel verwarmde camera
 • Functioneert van 12V-32V
 • Drie camera-ingangen
 • Luidspreker

BEKIJK DIT ARTIKEL

 

Locatie voor de camera kiezen op het voertuig

Wij krijgen dus vaak de vraag waar de camera gemonteerd moet worden voor het beste zicht.

 

Voor de zicht op de achterkant van voertuigen is er vaak één stelregel; hoe hoger hoe beter het zicht. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld er in het midden iets in de weg zit, het maakt dan weinig uit of de camera dan links of rechts hiervan geïnstalleerd wordt, dit is namelijk een minimaal verschil. Als de camera hoog gemonteerd wordt is er niet alleen goed zicht direct achter bijvoorbeeld de camper, maar ook verder naar achteren wat weer gemakkelijk is het bij het invoegen en/of inhalen. Kijk voor meer informatie over camera kijkhoeken ook in onze algemene uitleg over achteruitrijcameras.

 

Let er bij dode hoek en front zicht camera's op dat plaatsing in dat geval vrij precies gebeuren als je met de camera wilt voldoen aan de EU/2003/97/EN norm.

 

Achteruitrijcamera monteren

Één belangrijke tip om een achteruitrijcamera inbouwen goed te laten verlopen! Test voor montage het systeem eerst los! Dus eerst de achteruitrijcamera aansluiten op het systeem, voordat de monitor wordt vastgezet of de camera wordt gemonteerd. Zo weet je zeker dat het beeld na montage van de camera aan de wensen voldoet. De kabelboom van de monitor sluit je dan aan op het systeem of als je deze hebt op een externe 12 Volt voeding. Zodra je de ideale posities hebt bepaald voor de monitor en de camera ga je verder met de inbouw ervan.

 

Sluit de monitor aan

Sluit de monitor aan door de kabelboom met het gewenste aansluitpunt te verbinden, dit kan onder andere op de sigarettenaansteker of in het dashboard zijn. Eerst sluit je hier de rode draad op de voeding (12/24 Volt) aan en de zwarte op de massa. De overgebleven losse draden zijn zogeheten triggerdraden. Triggerdraden kunnen wanneer rechtstreeks op het systeem wordt aangesloten, zorgen voor automatische schakeling, maar zijn niet noodzakelijk. Wanneer deze bijvoorbeeld op de achteruitrijschakelaar wordt aangesloten, zal bij achteruitrijden de bijbehorende camera automatisch in beeld komen. Houdt er rekening mee dat deze triggers voorrang hebben op handmatig schakelen dus sluit deze niet aan op constante voeding, want dan zul je de monitor niet kunnen uitschakelen of van kanaal kunnen wisselen.

 

Monteer daarna de camera en bouw de bekabeling in

Op de plaats waar de camera uiteindelijk gemonteerd moet worden wordt een gat geboord voor de kabel. Hiervoor zit op de kabel gelijk een doorvoerrubber zodat je dit gat meteen weer netjes af kunt sluiten. Vervolgens moet je dan alleen de camera zelf nog vastgezetten. Om het geheel netjes waterdicht af te werken kan een goede waterafstotende kit worden gebruikt. Door het boren in de carrosserie raden wij de meeste van onze camera's niet aan voor personenauto's omdat de waarde van het voertuig hierbij kan verminderen. Voor bestelbussen raden wij indien mogelijk onze inbouwcamera's aan(zie het voorbeeld hierboven), deze zijn makkelijk te plaatsen in het derde remlicht.

 

Na het aansluiten test je even of alles werkt door de camera aan te sluiten op de monitor. Hierna kan als alles werkt de camera op het voertuig worden gemonteerd. Nadat de camera op zijn plaats staat is het tijd het geheel met de verlengkabel op elkaar aan te sluiten. Zodra dit is gedaan kan worden begonnen met de bekabeling van de achteruitrijcamera inbouwen. Om de bekabeling in te bouwen zijn in de meeste voertuigen kabelgoten aanwezig, hierin kun je de kabels dan snel en netjes wegwerken.Voorbeeld achteruitrijcamera aansluiten schema

 

 

Moet je de Achteruitrijcamera installeren?

Speciale software is bij een achteruitrijcamera installeren niet nodig, zolang je een dedicated monitor gebruikt. Deze zal het video signaal van de camera direct herkennen, het systeem is als het ware plug and play. Zodra de camera en monitor verbonden worden zullen de beelden direct worden doorgegeven wanneer het systeem van voeding wordt voorzien. Ook wanneer voor een losse camera wordt gekozen kan deze op bijna iedere video monitor direct worden aangesloten. Dit is alleen niet altijd het geval bij zeer complexe voertuigsystemen. Hierbij kan het in een enkel geval voorkomen dat er hiervoor speciale vrijgave noodzakelijk is.

 

Zelf de achteruitrijcamera aansluiten?

Doordat de installatie vrij gemakkelijk is geworden besluiten veel van onze klanten de systemen gewoon zelf aan te sluiten. Soms gewoon door de consument thuis als deze geen 2 linkerhanden heeft, en vaak ook op de werkplaats van een onderneming. Voor de monteurs is dit normaal gesproken een fluitje van een cent. Indien je toch de montage wenst uit te besteden zijn er veel verschillende opties; je kunt de dealer van het voertuig vragen dit te doen, of kiezen voor een "lokale" garage in de buurt. Indien je dit wenst kunt je ook alles uit "handen" geven en de garage bij ons laten bestellen. Het is moeilijk aan te geven hoe lang het inbouwen zou moeten duren, dit hangt vooral af van het voertuig en hoeveel camera's er gemonteerd dienen te worden. Het is eventueel mogelijk bij ons een indicatie van het aantal werkuren opvragen.

 

Voordelig systeem met uitstekende beeldkwaliteit

 

De Achteruitrijcamera set VZ-51

beste keuze vz51 set

 • Als beste getest op prijs kwaliteit
 • Zeer voordelige maar volledig complete set
 • Scherpe 7" LCD kleurenmonitor
 • Automatische dag-nacht omschakeling
 • Twee camera-ingangen
 • Kleuren CCD-camera met ledlampjes voor 8 meter nachtzicht
 • Waterdichte behuizing (IP68) met beschermkap en verstelbare zonneklep
 • Groothoeklens met grote openingshoek (120° diagonaal)
 • Optioneel ook te bestellen met witte of dubbele lens camera
 • Werkt op 12 Volt

Een systeem via ons laten inbouwen

Ook dat is mogelijk, bel naar 088-144 21 21 (ma-do 08:30-17:00 vr 08:30-16:00) of mail naar klantenservice@achteruitrijcamerawinkel.nl voor de mogelijkheden.

 

X