Alle grote merken tegen de scherpste prijs uit voorraad leverbaar!

088-144 21 21 Ma-Vr 8:30-17:00 (Vr 16:00)

iconheader01

DE LAAGSTE PRIJZEN

iconheader02

GRATIS VERZENDING

iconheader03

5 JAAR GARANTIE!

iconheader04

VERZENDING BINNEN ÉÉN WERKDAG

iconheader05

LEVERING UIT VOORRAAD

iconheader06

TELEFONISCH BEREIKBAAR

Achteruitrijcamera Draadloos

Vaak krijgen wij de vraag of een achteruitrijcamera draadloos te maken of gebruiken is. In een tijdperk waarin een stabiele videoverbinding tussen Nederland en New York al geen probleem meer is kan een draadloze achteruitrijcamera toch ook geen probleem meer zijn? Toch is het ook hierbij nog van belang welke techniek wordt gebruikt, wat is de snelheid van je WIFI/ 3G/4G verbinding? Ditzelfde geldt voor een draadloze achteruitrijcamera.

Om een achteruitrijcamera draadloos de beelden te laten doorgeven kunnen namelijk ook meerdere technieken worden gebruikt, belangrijk hierbij is op te letten of het signaal analoog of digitaal wordt doorgegeven. Tevens is het belangrijk op te letten hoe de doorgifte wordt geregeld, wordt dit via losse zenders gedaan of is dit in de camera/monitor zelf gedaan. Tot slot is het belangrijk te letten op de te overbruggen afstanden en de beperkingen hierin bij draadloze verbindingen.

Het belangrijkst blijft echter eerst te bepalen of het wel echt noodzakelijk is draadloos aan te sluiten, moet de achteruitrijcamera draadloos op de camper, caravan, paardentrailer of vrachtwagen komen en kan hierin niet gewoon een kabel worden getrokken? Een bekabelde verbinding blijft namelijk altijd het stabielste. Uiteindelijk is het natuurlijk ook bij ons eerdere voorbeeld van de videoverbinding met New York zo dat deze nog steeds net wat stabieler is wanneer aan beide kanten een glasvezelverbinding wordt gebruikt, ditzelfde principe geldt voor een bekabelde ten opzichte van een draadloze achteruitrijcamera verbinding, bekabeld blijft altijd het meest zeker.

Hoe functioneert een draadloze achteruitrijcamera set

Om een achteruitrijcamera draadloos te laten functioneren wordt het zendsignaal eigenlijk in alle gevallen de 2.4 Ghz bandbreedte, waarin onder anderen ook WIFI en Bluetooth signalen zitten, gebruikt. Hierdoor is vaak sprake van onderlinge verstoring, hoe dit zich precies uit is afhankelijk van de gebruikte techniek, dit kan analoog of digitaal zijn.

Bij analoge techniek wordt door de camera een open ongecodeerd signaal verzonden naar de monitor die daar wordt opgevangen. Dit is een goedkope techniek om een achteruitrijcamera draadloos te maken die je vind in bijvoorbeeld systemen van de aldi, macro of action. Groot nadeel hiervan is dat de monitor niet alleen de camera ontvangt maar ook de bluetooth van je telefoon, het signaal van je digitale radio en de WIFI signalen in de buurt. Deze techniek is duidelijk nog van voor het digitale tijdperk, voordat iedereen een smartphone bij zich had, hierdoor zal je in de praktijk tegenwoordig bijna altijd meer/vaker ruis in beeld krijgen dan de camerabeelden.

Mede hierdoor bieden wij geen analoge draadloze achteruitrijcamera systemen meer aan om teleurstellingen te voorkomen. Alle draadloze systemen die op onze site worden aangeboden zijn digitaal draadloos, dit wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van een versleutelde verbinding. Aan de zijde van de camera worden de beelden ook gewoon richting de monitor gezonden, hieraan wordt echter een sleutel toegevoegd zodat die door de monitor wordt herkend zodat de beelden weer kunnen worden uitgelezen zonder dat andere signalen die dus niet over de sleutel beschikken voor verstoring kunnen zorgen.

 

Naast bekabelt en digitaal draadloos hebben we tegenwoordig met de Wifi achteruitrijcamera van Waeco Dometic ook nog een derde optie beschikbaar, groot voordeel hiervan is dat je geen apart scherm meer nodig hebt maar in plaats daarvan gewoon je Apple of Android tablet of telefoon kunt gebruiken als scherm.

De VT100 Wifi zender van Waeco Dometic zorgt er namelijk voor dat er een directe link wordt gemaakt met uw telefoon of tablet, hierdoor gebruik je geen mobiele data (dus nooit extra kosten) voor de verbinding en kan een vrij stabiele verbinding worden gegarandeerd.

Draadloos VZ camera systeem zelf samenstellen

Draadloze achteruitrijcamera set

 

  • Zeer scherp geprijsd kwaliteitssysteem
  • Zelf naar wens samen te stellen
  • Zeer stabiele digitale techniek
  • Tot twee camera's

 

Klik op de afbeelding en stel direct zelf samen

 

 

 

Wanneer kiezen voor draadloos

Draadloze achteruitrijcamera zendersetDit betekend dus niet dat er wanneer u een digitaal of WIFI systeem gebruikt niets mis kan gaan, in tegenstelling tot bij kabel wordt er bij een achteruitrijcamera draadloos of via WIFI extra techniek toegevoegd, het risico tot een defect of storing wordt hiermee toch vergroot, vandaar dat wij bekabeld nog altijd aanraden, als beste alternatief hiervoor adviseren wij systemen die gebruik maken van een professionele draadloze zenderset zoals de draadloze VZ51 set of de SVEN Professionele draadloze set. Tot slot biedt Dometic Waeco met de VT100 Wifi nog een mooi alternatief voor iedereen die op een redelijk eenvoudige manier een camera aan zijn voertuig wil toevoegen. Andere oplossingen zoals systemen met een analoog draadloos signaal of een indirecte wifi verbinding die elders worden aangeboden willen wij u vanwege de onbetrouwbaarheid en slechte kwaliteit niet aanbieden.

 

Wanneer raden wij dan een draadloze achteruitrijcamera of Wifi achteruitrijcamera aan? Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, sommige voertuigen zijn bijvoorbeeld niet of minder geschikt voor het wegwerken van de bekabeling, denk dan bijvoorbeeld aan een uitschuifbare verreiker, door het schuifmechanisme is er een grotere kans op schade aan de bekabeling waardoor een draadloze zenderset een goede oplossing kan zijn. Ook wanneer een koppeling tussen trekker en oplegger of een koppeling met een aanhanger moet worden gemaakt kan draadloos een mooie oplossing zijn, al zijn dan eventueel nog alternatieven te bedenken die stabieler zijn. Denk dan voor professionele voertuigen aan een trailer spiraal kabel die de verbinding op een mooie manier toch bekabelt kan realiseren. Bij Particuliere recreatieve trailer voertuigen (caravan/paardentrailer) kan er daarnaast ook voor worden gekozen gewoon de standaard kabel(s) te gebruiken op de oplegger. Deze bouw je netjes in op de caravan of paardentrailer en sluit je alleen in de auto aan op de monitor op het moment dat de aanhanger wordt gebruikt. Dit is misschien niet de mooiste oplossing maar wel dit verzekert je wel van een 100% stabiele connectie zonder dat aan de auto hoeft te worden gesleuteld.

Een andere reden kan zijn dat je niet de middelen/kennis hebt de kabels netjes weg te werken, in dat geval kan bijvoorbeeld ook een achteruitrijcamera draadloos maken in bijvoorbeeld de camper een goede optie. Een bekabelt systeem laten inbouwen is in dat eventueel nog wel een goed alternatief zijn, in de meeste gevallen is dit een vrij beperkte ingreep omdat de meeste voertuigen gewoon zijn uitgerust met kabelgoten waarin de bekabeling makkelijk kan worden weggewerkt. Doordat de meerkosten van het laten inbouwen deels worden gecompenseerd door de lagere aanschafkosten hoeft je niet eens heel veel duurder uit te zijn.

 

Draadloos SVEN camera systeem zelf samenstellen

achteruitrijcamera set draadloos

 

  • De allerhoogste kwaliteit
  • Zeer uitgebreide functionaliteit
  • Zelf naar wens samen te stellen
  • Zeer stabiele digitale techniek
  • Tot vier camera's

 

Klik op de afbeelding en stel direct zelf samen

 

 

Een draadloze achteruitrijcamera installeren

Wanneer de keuze valt op een draadloos achteruitrijcamera systeem dan zal deze ook moeten worden ingebouwd, wat zijn de bijzonderheden die je hierbij kunt verwachten?
Het belangrijkste verschil met bekabeld is dat de voeding voor de camera apart geregeld moet worden, waar de voeding normaal gesproken vanuit de y-kabel vanaf de kant van de monitor komt. Bij een draadloze achteruitrijcamera zal de voeding bijvoorbeeld vanuit de achteruitrijverlichting moeten worden gehaald.

Er zijn twee verschillende manieren om een achteruitrijcamera draadloos te maken, dit kan door middel van een interne ontvanger in de monitor en camera of door gebruik te maken van een externe ontvanger, een draadloze zenderset. Bij een zenderset wordt aangesloten op de standaard bekabeling maar wordt het beeld vervolgens dus door de zenderset versleuteld en doorgestuurd.

 

Achteruitrijcamera draadloos en bekabeld combineren

Een groot voordeel van een zenderset is dat het bijvoorbeeld mogelijk is de Achteruitkijk camera draadloos te maken en de dode hoek camera wel gewoon bekabelt aan te sluiten. Op deze manier maak je je achteruitrijcamera set draadloos op de plaatsen waar dit echt noodzakelijk is. Daarnaast heb je gewoon de voordelen van een bekabeld systeem op de plaatsen waar dit mogelijk is.

 

schema om achteruitrijcamera draadloos aan te sluiten

Een Wifi achteruitrijcamera installeren

De VT100 Wifi achteruitrijcamera van Waeco Dometic is nog gemakkelijker te installeren is doordat er geen monitor hoeft te worden geïnstalleerd, hiervoor gebruik je een Tablet of Smartphone. Om het geheel werkend te krijgen moet je vervolgens alleen de Wifi zender op de 12 Volt van het voertuig aansluiten, de gekozen camera op het voertuigen monteren en deze ook aansluiten op de Wifi zender.

De VT100 Wifi kan hier met de mooie kleine onopvallende 29S camera van Waeco Dometic in een set besteld worden of kan hier zelf met één van onze andere camera's worden gecombineerd.

Wat is beter, draadloos of bekabelt

Tot slot nog ons antwoordt op de belangrijkste vraag, doe ik er verstandig aan te kiezen voor een draadloos systeem? Ons misschien onbevredigende antwoordt, het hangt af van uw situatie. Is het plaatsen van een kabel niet mogelijk of zeer moeilijk? Dan is draadloos een prima alternatief, kies dan wel altijd voor een digitaal draadloos systeem of een systeem met een directe Wifi verbinding! Want hoewel een analoog systeem of een systeem met indirecte wifi misschien goedkoper is in de aanschaf, is dit gezien de beperkte betrouwbaarheid/kwaliteit bijna weggegooid geld.
Gaat het om een systeem met meerdere camera’s dan raden wij aan per camera te beslissen of het mogelijk is een kabel te trekken en dit zoveel mogelijk te doen in verband met de lagere kosten en optimale stabiliteit en voor de camera(’s). Waar dit niet mogelijk is adviseren wij dan een draadloze zenderset te gebruiken.

 

Advies nodig?

Bel ons tijdens kantooruren via telefoonnummer 088-144 21 21 (ma-do 08:30-17:00 vr 08:30-16:00) of mail naar klantenservice@achteruitrijcamerawinkel.nl en wij helpen u graag verder.

X