Alle grote merken tegen de scherpste prijs uit voorraad leverbaar!

088-144 21 21 Ma-Vr 8:30-17:00 (Vr 16:00)

Menu
iconheader01

DE LAAGSTE PRIJZEN

iconheader02

GRATIS VERZENDING

iconheader03

5 JAAR GARANTIE!

iconheader04

VERZENDING BINNEN ÉÉN WERKDAG

iconheader05

LEVERING UIT VOORRAAD

iconheader06

TELEFONISCH BEREIKBAAR

Achteruitrijcamera Draadloos

Vaak krijgen wij de vraag of een achteruitrijcamera draadloos te maken of gebruiken is. Natuurlijk is dat zo, hieronder twee mooie, door de gebruikte professionele draadloze techniek, zeer stabiele draadloze systemen van VZ en SVEN. Daarnaast ook nog een systeem dat via wifi op uw telefoon/tablet werkt van Dometic. Wel adviseren wij indien de mogelijkheid er is altijd voor een bekabeld systeem te kiezen(klik hier voor onze uitgebreide uitleg met betrekking tot de draadloze systemen).

VZ digitaal draadloos camera systeemVZ-51 draadloze achteruitrijcamera set aanbiedingVan €399-, nu voor €349-,

+ Zeer scherp geprijsd

+ Hoge beeld en bouw kwaliteit

+ Professionele digitale zenders

+ Voor 100% storingsvrij signaal

+ Tot twee camera's

 

- Minder instellings- en aansluitmogelijkheden dan een Pro systeem

 

Klik op de afbeelding en bestel direct

 

SVEN Professional digitaal draadloos camera systeem
Professionele achteruitrijcamera set draadloos
Vanaf €599-,

+ Zeer uitgebreide instellings- en aansluitmogelijkheden

+ Professionele beeld en bouw kwaliteit

+ Professionele digitale zenders

+ Voor 100% storingsvrij signaal

+ Tot drie camera's

 

 

 

Klik op de afbeelding en bestel direct

 


Waarom adviseren wij dan toch in de meeste gevallen voor bekabeld te kiezen? Dit doen wij omdat er bij een bekabelde verbinding zodra deze is gelegd eigenlijk niet meer mis kan gaan, alleen een kabelbreuk kan dan nog voor problemen zorgen en dit is bij een goede installatie eigenlijk onmogelijk.

 

Geldt dit dan niet net zo goed voor een draadloze verbinding? Nee, bij een draadloze verbinding kan ook als de zender en ontvanger 100% goed werken bijvoorbeeld onder invloed van andere signalen het beeld worden verstoord. Het risico hierop is echter wel zeer sterk afhankelijk van de gekozen techniek. Bij vaak in goedkope systemen gebruikte analoge techniek is de verbinding vaak dramatisch omdat dit heel gevoelig is voor storing. Digitale draadloze techniek is vele malen beter al zitten hierin ook grote verschillen, vandaar dat wij in onze winkel alleen kiezen voor de beste professionele zender sets om de achteruitrijcamera draadloos te maken(meer informatie over de techniek).

 

Het belangrijkst blijft dus wel eerst te bepalen of het wel echt noodzakelijk is draadloos aan te sluiten, op wat voor voertuig komt de camera? Is het de bedoeling de achteruitrijcamera draadloos op een camper, caravan, paardentrailer of vrachtwagen te monteren? Het is namelijk sterk afhankelijk van het voertuig of wij adviseren juist wel of toch liever geen gebruik te maken van een draadloos systeem(meer informatie over de keuze voor draadloos).

 

Andere punten om op te letten bij de aanschaf van een draadloos systeem zijn de signaaldoorgifte, wordt dit via losse zenders gedaan of in de camera/monitor zelf gedaan? Daarnaast zijn ook de te overbruggen afstanden en de beperkingen hierin bij draadloze verbindingen belangrijk om mee te nemen(meer informatie over de signaaldoorgifte en installatie).

 

 

Hoe functioneert een draadloze achteruitrijcamera set

Om een achteruitrijcamera draadloos te laten functioneren wordt het zendsignaal eigenlijk in alle gevallen de 2.4 Ghz bandbreedte, waarin onder anderen ook WIFI en Bluetooth signalen zitten, gebruikt. Hierdoor is vaak sprake van onderlinge verstoring, hoe dit zich precies uit is afhankelijk van de gebruikte techniek, dit kan analoog of digitaal zijn.

Bij analoge techniek wordt door de camera een open ongecodeerd signaal verzonden naar de monitor dat daar weer wordt opgevangen. Dit is een goedkope techniek om een achteruitrijcamera draadloos te maken die je vind in goedkope draadloze systemen. Groot nadeel hiervan is dat door het open signaal de monitor niet alleen de camera ontvangt maar ook de bluetooth van je telefoon, het signaal van je digitale radio en de WIFI signalen in de buurt. Deze signalen worden ook omgezet in beeld, dit uit zich dan in het wegvallen van (delen van) het camerabeeld. Deze techniek is nog van voor het digitale tijdperk, voordat iedereen een smartphone en/of een digitale DAB+ radio had. Hierdoor zul je in de praktijk bij analoge systemen tegenwoordig bijna alleen maar ruis in beeld krijgen in plaats van de camerabeelden.

 

Hierdoor bieden wij geen analoge draadloze achteruitrijcamera systemen meer aan om teleurstellingen te voorkomen. Want hoewel goedkoop heb je er eigenlijk bijna niets aan. Alle draadloze systemen die op onze site worden aangeboden zijn dus digitaal draadloos, dit wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van een versleutelde verbinding. Aan de zijde van de camera worden de beelden ook gewoon richting de monitor gezonden, hieraan wordt echter een sleutel toegevoegd zodat die door de monitor wordt herkend zodat de beelden weer kunnen worden uitgelezen zonder dat andere signalen die dus niet over de sleutel beschikken voor verstoring kunnen zorgen.

 

Let wel op dat er ook in de digitale techniek grote verschillen zijn, wij bieden alleen professionele draadloze zender systemen aan omdat deze volledig geoptimaliseerd zijn. Hierbij is de digitale codering volledig geoptimaliseerd om een 100% storingsvrij beeld te kunnen garanderen. Daarnaast gebruiken deze systemen speciaal signaal dat continue verspringt over verschillende kanalen binnen de 2.4GHz bandbreedte om altijd een optimaal bereik te kunnen garanderen. Door deze verspringing heeft het systeem er namelijk geen last van als enkele kanalen overbezet zijn doordat andere apparaten deze ook gebruiken, bovendien zorgt dit ervoor dat het signaal dat de draadloze zenders over de kanalen uitzend minder sterk hoeft te zijn. Hierdoor zullen de zenders ook nooit storen op andere apparatuur.

 

 

Draadloos VZ camera systeem zelf samenstellen

Draadloze achteruitrijcamera set

 

  • Zeer scherp geprijsd kwaliteitssysteem
  • Zelf naar wens samen te stellen
  • Zeer stabiele digitale techniek
  • Tot twee camera's

 

Klik op de afbeelding en stel direct zelf samen

 

Wanneer kiezen voor draadloos

Draadloze achteruitrijcamera zendersetOok wanneer je de beste draadloze systemen of Wifi systemen gebruikt betekend dit echter niet dat er niets mis kan gaan, in tegenstelling tot bij kabel wordt er bij een achteruitrijcamera draadloos of via WIFI extra techniek toegevoegd, het risico op een defect of storing wordt hiermee toch vergroot, vandaar dat wij bekabeld nog altijd aanraden.

 

Een draadloos systeem is natuurlijk wel makkelijker te installeren zeker in bepaalde gevallen wanneer het gaat om trekker oplegger combinaties zoals een caravan of paardentrailer. Kies je dan toch voor draadloos, kies dan in ieder geval wel voor de een systeem met zenders van hoge kwaliteit om teleurstelling te voorkomen. Wij adviseren dan bijvoorbeeld de draadloze VZ51 set of de SVEN Professionele draadloze set.

 

Wanneer raden wij dan een draadloze achteruitrijcamera of Wifi achteruitrijcamera aan? Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, sommige voertuigen zijn bijvoorbeeld niet of minder geschikt voor het wegwerken van de bekabeling, denk dan bijvoorbeeld aan een uitschuifbare verreiker, door het schuifmechanisme is er een grotere kans op schade aan de bekabeling waardoor een draadloze zenderset een goede oplossing kan zijn.

 

Ook wanneer een koppeling tussen trekker en oplegger of een koppeling met een aanhanger moet worden gemaakt kan draadloos een mooie oplossing zijn, al zijn hier ook gewoon mooie kabeloplossingen voor. Denk dan voor professionele voertuigen aan een trailer spiraal kabel die de verbinding op een mooie manier toch bekabelt kan realiseren. Bij Particuliere recreatieve trailer voertuigen (caravan/paardentrailer) kan er eventueel ook voor worden gekozen gewoon de standaard kabel(s) te gebruiken op de oplegger. Deze bouw je netjes in op de caravan of paardentrailer en sluit je alleen in de auto aan op de monitor op het moment dat de aanhanger wordt gebruikt. De bekabeling hoeft dan in de auto niet te worden weggewerkt en dit verzekert je altijd van een 100% stabiele connectie zonder dat aan de auto hoeft te worden gesleuteld.

 

Een andere reden kan zijn dat je niet de middelen/kennis hebt de kabels netjes weg te werken, in dat geval kan bijvoorbeeld ook een achteruitrijcamera draadloos maken ook in bijvoorbeeld de camper een goede optie. Een bekabelt systeem laten inbouwen is in dat eventueel wel een goed alternatief zijn, in de meeste gevallen is dit een vrij beperkte ingreep omdat de meeste voertuigen gewoon zijn uitgerust met kabelgoten waarin de bekabeling makkelijk kan worden weggewerkt. Doordat de meerkosten van het laten inbouwen deels worden gecompenseerd door de lagere aanschafkosten hoef je niet eens heel veel duurder uit te zijn.

 

Draadloos SVEN camera systeem zelf samenstellen

achteruitrijcamera set draadloos

 

  • De allerhoogste kwaliteit
  • Zeer uitgebreide functionaliteit
  • Zelf naar wens samen te stellen
  • Zeer stabiele digitale techniek
  • Tot vier camera's

 

Klik op de afbeelding en stel direct zelf samen

 

 

Een draadloze achteruitrijcamera installeren

Wanneer de keuze valt op een draadloos achteruitrijcamera systeem dan zal het systeem moeten worden ingebouwd, wat zijn de bijzonderheden die je hierbij kunt verwachten?
Het belangrijkste verschil met een bekabeld systeem is dat de voeding voor de camera apart geregeld moet worden, waar de voeding normaal gesproken vanuit de y-kabel vanaf de monitor komt, zal bij een draadloze achteruitrijcamera de voeding elders vandaan moeten worden gehaald.

Er zijn twee verschillende manieren om een achteruitrijcamera draadloos te maken, dit kan door middel van een interne ontvanger in de monitor en camera of door gebruik te maken van een externe ontvanger, een draadloze zenderset. Bij een zenderset wordt aangesloten op de standaard bekabeling maar wordt het beeld vervolgens dus door de zenderset versleuteld en doorgestuurd.

Achteruitrijcamera draadloos en bekabeld combineren

Een groot voordeel van een zenderset is dat het bijvoorbeeld mogelijk is de achteruitkijk camera draadloos te maken maar de dode hoek camera wel gewoon bekabelt aan te sluiten. Op deze manier maak je je achteruitrijcamera set draadloos op de plaatsen waar dit echt noodzakelijk is. Daarnaast heb je gewoon de voordelen van een bekabeld systeem op de plaatsen waar dit mogelijk is. Een tweede voordeel hiervan is dat je de keuze hebt uit alle mogelijke type camera's, bij speciale draadloze camera's zit je vaak vast aan één standaard type dat voor jou misschien minder geschikt is. Tot slot heb je wanneer er na jaren onverhoopt een onderdeel defect zou raken minder kosten aan de vervanging, in plaats van dat je een dure camera/monitor met geïntegreerde zender nodig hebt kun je volstaan met het vervangen van de defecte zender, camera of monitor.

 

schema om achteruitrijcamera draadloos aan te sluiten

 

Wat is beter, draadloos of bekabelt

Tot slot ons antwoordt op de belangrijkste vraag: doe ik er verstandig aan te kiezen voor een draadloos systeem? Ons misschien onbevredigende antwoordt: het hangt af van uw situatie. Is het plaatsen van een kabel niet mogelijk of zeer moeilijk? Dan is draadloos kwaliteitssysteem een prima alternatief, kies dus wel altijd voor een digitaal draadloos systeem van hoge kwaliteit of in geval van een wifi systeem een systeem met een directe wifi verbinding! Want hoewel een analoog systeem of een systeem met indirecte wifi misschien goedkoper is in de aanschaf, is dit gezien de beperkte betrouwbaarheid/kwaliteit bijna weggegooid geld.
Gaat het om een systeem met meerdere camera’s dan raden wij bovendien aan per camera afzonderlijk te beslissen of het mogelijk is een kabel te trekken en dit zoveel mogelijk te doen in verband met de lagere kosten en maximale stabiliteit van de camera(’s). Waar dit niet mogelijk is adviseren wij dan een draadloze zenderset te gebruiken.

 

Direct bestellen of advies nodig?

Wil je direct een systeem bestellen? Kijk dan hier voor een overzicht van onze draadloze achteruitrijcamera systemen of hier voor onze complete bekabelde sets. Heb je nog vragen of wil je ons advies? Bel ons tijdens kantooruren via telefoonnummer 088-144 21 21 (ma-do 08:30-17:00 vr 08:30-16:00), mail naar klantenservice@achteruitrijcamerawinkel.nl of app ons via 06-25535379 en wij helpen u graag verder.

X