VZ / SVEN monitor of camera aansluiten op ander systeem

In onze webshop vind je verschillende producten van de merken SVEN en VZ deze maken beide gebruik van een 4 pin schroef connector. Wanneer een SVEN/VZ camera rechtstreeks op een SVEN/VZ monitor wordt aangesloten past alles dus rechtstreeks. Wil je andere systemen aansluiten op een SVEN of VZ camera/monitor dan kan vaak gebruik worden gemaakt van een verloopkabeltje.

Kabel aansluiting VZ SVEN monitoren

Aansluiting van de SVEN / VZ Monitoren

Kabel aansluiting VZ SVEN camera's

Aansluiting van de SVEN / VZ Camera's

Een verloopkabeltje wordt aangesloten op de bestaande bekabeling aan ofwel de kant van de camera of de kant van de monitor. De meeste systemen zitten van voor naar achter als volgt in elkaar: monitor <- kabelboom -> verlengkabel -> camera. De kabelboom bevat hier alle aansluitingen, hierop zit allereerst de voedingsaansluiting, zodat het systeem gevoed wordt. Daarnaast kan hierop dus de monitor worden aangesloten en ook de verlengkabel voor de camera, op de verlengkabel wordt dan de camera aangesloten.

 

Camera aansluiten met verloopkabel

Wanneer je een (defecte) camera wilt vervangen op een bestaand systeem dan koppel je gewoon de oude camera af van de verlengkabel, de camera bevat zelf meestal zo'n 30cm kabel op deze afstand vanaf de oude camera zul je dus de aansluiting kunnen vinden. Na het afkoppelen van de camera sluit je hierop dus de juiste verloopkabel aan met hieraan de nieuwe camera.

 

Wil je een nieuwe extra camera aansluiten, kijk dan eerst of er op de kabelboom nog een vrije camera aansluiting is. Hierop sluit je dan gewoon direct de verloopkabel aan. Hiervandaan kan dan gewoon een SVEN/VZ verlengkabel naar de plaats waar de nieuwe camera moet komen worden getrokken. Daar kan de nieuwe camera dan op worden aangesloten.

 

Monitor aansluiten met verloopkabel

Wil je een nieuwe monitor aansluiten of een defecte vervangen? Let er dan op dat er geen verloopkabels voor de monitoren zelf bestaan. Dit komt doordat bijna iedere monitor andere aansluitingen bevat. Je vervangt daarom dus zowel de kabelboom als de monitor zelf om een SVEN/VZ monitor te plaatsen. De nieuwe kabelboom is dan voorzien van SVEN/VZ connectoren, om bestaande camera's te blijven gebruiken sluit je tussen de verlengkabel, die vanaf de camera voorin uitkwam op de oude kabelboom, eenvoudig het juiste verloopkabeltje aan om de camera ook op de nieuwe kabelboom en monitor weer te gebruiken.

Verloopkabels om een SVEN of VZ camera op een ander type monitor aan te sluiten

Hieronder zie je een overzicht van de beschikbare verloopkabels om een SVEN / VZ camera's op aan te sluiten en voorbeelden waarvoor deze te gebruiken zijn. Staat het benodigde verloopkabeltje er niet bij of heb je hier nog vragen over? Wij zijn telefonisch bereikbaar op Ma-Do 08:30-17:00 en Vr 08:30-16:00 via 015-2190202.

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ camera op monitor met AV tulp aansluiting

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een mannelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een gele RCA tulp stekker, witte RCA tulp stekker en een voedingsaansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video en voeding. Bij tulp stekkers wordt steeds één functie doorgegeven, de gele tulp geeft de beelden door en de witte tulp stekker de audio. De voeding die normaal over de kabel wordt geregeld moet nu apart op de met een voedingskabel op de verloopkabel worden aangesloten, om zo de camera van stroom te voorzien.

 

RCA tulp is een universele video/audio aansluiting, deze wordt bijvoorbeeld gebruikt op navigatie monitoren of multimedia monitoren. Het contactpunt kan dan vaak in het dashboard worden gevonden. Dit type connector is niet specifiek bedoeld voor achteruitrijcamera's maar deze kunnen hierop met dit verloopkabeltje wel gewoon worden aangesloten.

 

Goedkopere achteruitrijcamera monitoren willen een dergelijke aansluiting ook nog wel eens gebruiken(zoals het voorbeeld hier rechts). Doordat de connectie vrij makkelijk los komt te zitten is een tulp aansluiting helaas enigszins gevoelig voor storing.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar AV tulp verloopkabel te gaan

Zo herken je een RCA tulp aansluiting

Navigatie monitor tulp aansluiting

RCA monitor

Zo herken je een 4 pin mini din aansluiting

Vrouwelijk (female)

 

 

Mannelijk (male)

 

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ camera op een monitor met 4 Pin mini din aansluiting(bv brigade/MXN/Carvision) 

 

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een mannelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde mannelijke 4 Pin mini din aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 4 pin mini din aansluiting zodat na aansluiten de camera direct werkt op de monitor waarop wordt aangesloten.

 

4 pin mini din is een aansluiting die onder andere gebruikt wordt bij brigade, MXN en Carvision monitoren. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ camera op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 4 pin mini din verloopkabel te gaan

 

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ camera op een monitor met 6 Pin WEACO aansluiting (nieuwe WAECO/Dometic modellen)

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een mannelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een mannelijke 6 Pin WAECO aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 6 pin WAECO aansluiting zodat na aansluiten de camera direct werkt op de monitor waarop wordt aangesloten.

 

6 pin WAECO is een aansluiting die op de nieuwere WAECO monitoren (oudere modellen gebruiken vaak 6 pin mini-din, zie hieronder) en op Dometic monitoren wordt gebruikt. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ camera op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 6 pin WAECO verloopkabel te gaan

 

 

Zo herken je een WAECO aansluiting

6 Pin WAECO Dometic Female

Vrouwelijk (female)

 

 

6 Pin WAECO Dometic male

Mannelijk (male)

Zo herken je een 6 pin mini din aansluiting

6 Pin Mini Din Female Plug

Vrouwelijk (female)

 

6 Pin Mini Din Male Plug

Mannelijk (male)

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ camera op een monitor met 6 Pin mini din aansluiting (bv oude WAECO modellen)

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een mannelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een mannelijke 6 Pin mini din aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 6 pin mini din aansluiting zodat na aansluiten de camera direct werkt op de monitor waarop wordt aangesloten.

 

6 pin mini din is een aansluiting die onder andere vroeger werd gebruikt door WAECO, veel oude WAECO monitoren zullen dus over deze aansluiting beschikken. Daarnaast gebruikt ook Camos 6 pin mini din bekabeling. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ camera op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 6 pin mini din verloopkabel te gaan

 

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ camera op een monitor met 4 Pin ORLACO aansluitingOrlaco male connector

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een mannelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een mannelijke 4 Pin ORLACO aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 4 pin ORLACO aansluiting zodat na aansluiten de camera direct werkt op de monitor waarop wordt aangesloten.

 

De 4 pin ORLACO is een aansluiting die op ORLACO monitoren wordt gebruikt. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ camera op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 4 pin ORLACO verloopkabel te gaan

 

 

Zo herken je een Orlaco aansluiting

4 Pin ORLACO female

Vrouwelijk (female)

 

 

4 Pin ORLACO male

Mannelijk (male)

Verloopkabels om een SVEN of VZ monitor op een ander type camera aan te sluiten

Hieronder zie je een overzicht van de beschikbare verloopkabels om een SVEN / VZ monitoren op aan te sluiten en voorbeelden waarvoor deze te gebruiken zijn. Staat het benodigde verloopkabeltje er niet bij of heb je hier nog vragen over? Wij zijn telefonisch bereikbaar op Ma-Do 08:30-17:00 en Vr 08:30-16:00 via 015-2190202.

Zo herken je een 4 pin mini din aansluiting

 

Mannelijk (male)

 

Vrouwelijk (female)

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ monitor op een camera met 4 Pin mini din aansluiting(bv brigade/MXN/Carvision) 

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een vrouwelijk 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een vrouwelijke 4 Pin mini din aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 4 pin mini din aansluiting zodat na aansluiten de monitor direct werkt met de camera waarop wordt aangesloten.

 

De 4 pin mini din aansluiting wordt onder andere gebruikt bij brigade, MXN en Carvision camera's. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ monitor op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 4 pin mini din verloopkabel te gaan

 

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ monitor op een camera met 6 Pin WEACO aansluiting (nieuwe WAECO/Dometic modellen) 

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een vrouwelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een vrouwelijke 6 Pin WAECO aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 6 pin WAECO aansluiting zodat na aansluiten de monitor direct werkt met de camera waarop wordt aangesloten.

 

6 pin WAECO is een aansluiting die op de nieuwere WAECO camera's (oudere modellen gebruiken 6 pin mini-din) en op Dometic camera's wordt gebruikt. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZmonitor op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 6 pin WAECO verloopkabel te gaan

 

 

Zo herken je een WAECO aansluiting

6 Pin WAECO Dometic male

Mannelijk (male)

 

6 Pin WAECO Dometic Female

Vrouwelijk (female)

 

 

Zo herken je een 6 pin mini din aansluiting

6 Pin Mini Din Male Plug

mannelijk (male)

 

 

 

6 Pin Mini Din Female Plug

vrouwelijk (male)

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ monitor op een camera met 6 Pin mini din aansluiting (bv oude WAECO modellen) 

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een vrouwelijke 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een vrouwelijke 6 Pin mini din aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 6 pin mini din aansluiting zodat na aansluiten de monitor direct werkt met de camera waarop wordt aangesloten.

 

De 6 pin mini din is een aansluiting die onder andere vroeger werd gebruikt door WAECO, veel oude WAECO camera's zullen dus over deze aansluiting beschikken. Daarnaast gebruikt ook Camos 6 pin mini din bekabeling. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ monitor op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 6 pin mini din verloopkabel te gaan

 

 

Verloopkabel voor het aansluiten van SVEN of VZ monitor op een camera met 4 Pin ORLACO aansluitingOrlaco male connector

Dit verloopkabeltje heeft aan 1 zijde een vrouwelijk 4 pin aansluiting en aan de andere zijde een vrouwelijke 4 Pin ORLACO aansluiting.

 

Over de 4 pin kabel loopt audio, video, voeding en massa, deze draden worden doorgezet naar de juiste pinnen op de 4 pin ORLACO aansluiting zodat na aansluiten de monitor direct werkt met de camera waarop wordt aangesloten.

 

De 4 pin ORLACO is een aansluiting die op ORLACO camera's wordt gebruikt. Met dit verloopkabeltje sluit je hier dan makkelijk direct een SVEN/VZ monitor op aan.

 

Klik hier om naar de SVEN/VZ naar 4 pin ORLACO verloopkabel te gaan

 

 

 

Zo herken je een ORLACO aansluiting

4 Pin ORLACO male

Mannelijk (male)

 

 

4 Pin ORLACO female

Vrouwelijk (female)

X